Skip to content

Bulk Operations в Entity Framework Core

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Завантаження...

[ Полезный рекламный блок ]

Попробуйте свои силы в игре, где ваши навыки программирования на C# станут решающим фактором. Переходите по ссылке 🔰.


Розширення EF Core Bulk Extensions надаються бібліотекою Entity Framework Extensions.

Z.EntityFramework.Extensions.EFCore – це стороння бібліотека, що розширює функціональність EF Core. Вона надає додаткові можливості для роботи з EF Core, зокрема, у сфері масових операцій. Бібліотека надає ефективні способи виконання таких CRUD-операцій, як BulkInsert, BulkUpdate, BulkDelete, BulkMerge, BulkRead і WhereBulkContains.

Ці операції корисні, коли вам потрібно виконати кілька змін у базі даних одночасно, мінімізуючи кількість запитів до бази даних і підвищуючи продуктивність програми.

Для тестування даних операція, підготуємо основу. Я створив проєкт за типом Console App. У корені проєкту, визначимо клас User, з таким вмістом:

Завантажимо бібліотеку Entity Framework Core Sql Server, через Package Manager Console:

Для роботи з Bulk операціями, завантаж бібліотеку Z.EntityFramework.Extensions.EFCore:

Тепер визначимо клас ApplicationContext, з таким вмістом:

Для спрощення прикладу, базу даних створимо без міграцій, а рядок підключення я визначив прямо в коді.

Перейдемо до Bulk операцій.

BulkInsert

BulkInsert – це функція, що дає змогу вставляти в базу даних кілька записів в одному запиті. Це дає змогу значно підвищити продуктивність вставки даних, особливо під час роботи з великими наборами даних.

Приклад додавання колекції користувачів:

BulkUpdate

BulkUpdate – це функція, що дає змогу оновлювати кілька записів у базі даних одним запитом. Це дає змогу значно підвищити продуктивність оновлення даних, особливо під час роботи з великими наборами даних.

BulkDelete

BulkDelete – це функція, що дає змогу видаляти кілька записів із бази даних одним запитом. Це дає змогу значно підвищити продуктивність видалення даних, особливо під час роботи з великими масивами даних.

BulkRead

BulkRead – це функція, що дає змогу отримати кілька записів із бази даних в одному запиті, використовуючи список ідентифікаторів або сутностей. Це дає змогу значно підвищити продуктивність пошуку даних, особливо під час роботи з великими масивами даних.

WhereBulkContains

WhereBulkContains – це функція, що дає змогу фільтрувати кілька записів із бази даних в одному запиті за списком ідентифікаторів або сутностей. Це може значно підвищити продуктивність пошуку даних, особливо під час роботи з великими масивами даних. Ця функція дуже схожа на BulkRead, але є відкладеним методом, а не негайним (тому для її реалізації потрібен ToList()).

Висновки

Z.EntityFramework.Extensions – це потужна бібліотека, що дає змогу прискорити виконання операцій маніпулювання даними в додатку. Надання ефективних масових операцій, як-от BulkInsert, BulkUpdate, BulkDelete, BulkMerge, BulkRead і WhereBulkContains, дає змогу значно підвищити продуктивність маніпулювання даними (CRUD-операцій) у застосунку, особливо під час роботи з великими масивами даних.

Я сподіваюся, що вам сподобалося читати цю статтю, і вона виявилася легкою для розуміння. Будь ласка, дайте мені знати, якщо у вас є якісь коментарі або виправлення.

Так само вам може бути цікава попередня стаття – Найшвидший спосіб вставки у Entity Framework.

Ви хочете навчитися писати код мовою програмування C#?

Створювати різні інформаційні системи, що складаються з сайтів, мобільних клієнтів, десктопних додатків, телеграм-ботів тощо.

Переходьте до нас на сторінку Dijix і ознайомтеся з умовами навчання, ми спеціалізуємося тільки на індивідуальних заняттях, як для початківців, так і для просунутих програмістів. Ви можете взяти як одне заняття для опрацювання питання, що вас цікавить, так і кілька, для більш щільної роботи. Завдяки особистому кабінету, кожен студент підвищить якість свого навчання, у вашому розпорядженні:

  • Доступ до пройденого матеріалу
  • Тематичні статті
  • Бібліотека книг
  • Онлайн тестування
  • Спілкування в закритих групах

https://dijix.com.ua

Живи у своєму світі, програмуй у нашому.

Published inEntity Framework Core
Підписатися
Сповістити про
guest
0 комментариев
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x