Skip to content

Необроблені рядкові літерали (raw string literals)

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Завантаження...

[ Полезный рекламный блок ]

Попробуйте свои силы в игре, где ваши навыки программирования на C# станут решающим фактором. Переходите по ссылке 🔰.


Починаючи з C# 11, можна використовувати необроблені рядкові літерали для спрощення створення рядків, які є багаторядковими, або використовувати будь-які символи, які потребують escape-послідовностей.

Багато що з того, що поміщається в рядкові літерали, є своєрідним “кодом” – не тільки текст програми, а й дані JSON і XML, HTML, регулярні вирази, SQL-запити тощо. Дуже неприємно, коли багато спеціальних символів, які трапляються в такому тексті, мають особливе значення в строкових літералах C#! Як приклад можна навести і “, до яких в інтерпольованих рядках приєднуються { і }. Необхідність екранувати всі ці символи – ускладнює процес розробки.

Необроблений строковий літерал розмежовується як мінімум трьома подвійними лапками:

Якщо необхідно використовувати 3 лапки як частину вмісту, використовуйте 4 для позначення початку і кінця рядка:

Додаючи в рядок C# або Html верстку, так само виникали проблеми форматування тексту, спробуємо виконати вставку із застосуванням необроблених строкових літералів:

Хочу так само звернути увагу, що починаючи з C# 11, під час вставки багаторівневого тексту у звичайний рядок відбувається автоматичне перетворення тексту в один рядок із додаванням символів керуючої послідовності:

Під час використання кількох рядків тексту, багаторядковий необроблений строковий літерал вимагає відкриття та закривання послідовності лапок у власному рядку:

При створенні тексту, що містить символи, які потребують escape-послідовностей під час використання строкових літералів із лапками або строкових літералів, слід використовувати саме необроблені строкові літерали, оскільки вони впораються з цим завданням краще за будь-який інший інструмент!

Розглянемо на прикладі такої Json структури файлу:

У коді C#, визначимо 3 види рядка: звичайний, вербальний і необроблений:

Висновок ідентичний, а реалізація і сприйняття з коду відрізняється.

Ви хочете навчитися писати код мовою програмування C#?

Створювати різні інформаційні системи, що складаються з сайтів, мобільних клієнтів, десктопних додатків, телеграм-ботів тощо.

Переходьте до нас на сторінку Dijix і ознайомтеся з умовами навчання, ми спеціалізуємося тільки на індивідуальних заняттях, як для початківців, так і для просунутих програмістів. Ви можете взяти як одне заняття для опрацювання питання, що вас цікавить, так і кілька, для більш щільної роботи. Завдяки особистому кабінету, кожен студент підвищить якість свого навчання, у вашому розпорядженні:

  • Доступ до пройденого матеріалу
  • Тематичні статті
  • Бібліотека книг
  • Онлайн тестування
  • Спілкування в закритих групах

https://dijix.com.ua

Живи у своєму світі, програмуй у нашому.


 

Published inМова програмування C#
Підписатися
Сповістити про
guest
0 комментариев
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x