Skip to content

Як перемішати список List

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (Пока оценок нет)
Завантаження...

[ Полезный рекламный блок ]

Попробуйте свои силы в игре, где ваши навыки программирования на C# станут решающим фактором. Переходите по ссылке 🔰.


Для того щоб перемішати List<T> у C# можна використовувати алгоритм Fisher-Yates shuffle. Цей алгоритм перебирає кожен елемент списку і міняє його місцями з іншим випадково обраним елементом, у результаті чого виходить рандомізований список.

Ось приклад реалізації:

У цьому прикладі ви спочатку створюєте новий екземпляр класу Random, який ви будете використовувати для генерації випадкових чисел. Потім ви визначаєте список для рандомізації.

Цикл for виконує ітерації по кожному елементу списку, генеруючи випадковий індекс “j” між поточним індексом “i” і кінцем списку. Потім він змінює елемент з індексом “i” на елемент з індексом “j”, використовуючи тимчасову змінну для зберігання значення поточного елемента під час заміни.

Після завершення циклу список буде перемішаний, і ви зможете використовувати його на свій розсуд.

Я сподіваюся, що вам сподобалося читати цю статтю, і вона виявилася легкою для розуміння. Будь ласка, дайте мені знати, якщо у вас є якісь коментарі або виправлення.

Так само вам може бути цікава попередня стаття – Що таке NullReferenceException.

Ви хочете навчитися писати код мовою програмування C#?

Створювати різні інформаційні системи, що складаються з сайтів, мобільних клієнтів, десктопних додатків, телеграм-ботів тощо.

Переходьте до нас на сторінку Dijix і ознайомтеся з умовами навчання, ми спеціалізуємося тільки на індивідуальних заняттях, як для початківців, так і для просунутих програмістів. Ви можете взяти як одне заняття для опрацювання питання, що вас цікавить, так і кілька, для більш щільної роботи. Завдяки особистому кабінету, кожен студент підвищить якість свого навчання, у вашому розпорядженні:

  • Доступ до пройденого матеріалу
  • Тематичні статті
  • Бібліотека книг
  • Онлайн тестування
  • Спілкування в закритих групах

https://dijix.com.ua

Живи у своєму світі, програмуй у нашому.

Published inВідповіді на запитання C#
Підписатися
Сповістити про
guest
0 комментариев
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x