Skip to content

Як прочитати значення AppSettings з файлу .json в ASP.NET Core

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Завантаження...

[ Полезный рекламный блок ]

Попробуйте свои силы в игре, где ваши навыки программирования на C# станут решающим фактором. Переходите по ссылке 🔰.


В ASP.NET Core ви можете прочитати значення AppSettings з файлу .json, використовуючи вбудовану систему конфігурації. Ось покрокове керівництво про те, як це зробити:

1. Створіть файл .json для значень AppSettings.
Створіть у проекті ASP.NET Core файл .json для зберігання значень AppSettings. Наприклад, ви можете створити файл з ім’ям “appsettings.json” у кореневому каталозі вашого проекту. Ось приклад того, як може виглядати ваш файл appsettings.json:

2. Встановіть необхідні пакети NuGet.
Вам необхідно встановити NuGet-пакети Microsoft.Extensions.Configuration і Microsoft.Extensions.Configuration.Json, якщо ви ще цього не зробили. Ви можете встановити їх за допомогою менеджера пакетів NuGet або Package Manager Console:

3. Налаштування AppSettings у класі Program.
У файлі Pogram.cs проєкту ASP.NET Core ви можете налаштувати AppSettings, додавши такий код:

У цьому коді ми використовуємо клас ConfigurationBuilder для завантаження файлу appsettings.json і створення об’єкта IConfiguration. Потім ми використовуємо метод services.Configure для прив’язки розділу “AppSettings” конфігурації до екземпляра класу AppSettings, який ви маєте визначити у своєму проєкті відповідно до структури вашого файлу appsettings.json.

4. Визначте клас AppSettings.
Наприклад, на основі файлу appsettings.json, ваш клас може мати такий вигляд:

5. Доступ до значень AppSettings у вашому коді.
Тепер ви можете отримати доступ до значень, впровадивши інтерфейс IOptions для вашого класу AppSettings у ваші служби або контролери. Наприклад:

У цьому прикладі ми впроваджуємо інтерфейс IOptions<AppSettings> у конструктор нашого контролера, а потім отримуємо доступ до значень AppSettings із властивості appSettings.Value.

Я сподіваюся, що вам сподобалося читати цю статтю, і вона виявилася легкою для розуміння. Будь ласка, дайте мені знати, якщо у вас є якісь коментарі або виправлення.

Так само вам може бути цікава попередня стаття – Як вивести дані з бази в Asp.Net.

Ви хочете навчитися писати код мовою програмування C#?

Створювати різні інформаційні системи, що складаються з сайтів, мобільних клієнтів, десктопних додатків, телеграм-ботів тощо.

Переходьте до нас на сторінку Dijix і ознайомтеся з умовами навчання, ми спеціалізуємося тільки на індивідуальних заняттях, як для початківців, так і для просунутих програмістів. Ви можете взяти як одне заняття для опрацювання питання, що вас цікавить, так і кілька, для більш щільної роботи. Завдяки особистому кабінету, кожен студент підвищить якість свого навчання, у вашому розпорядженні:

  • Доступ до пройденого матеріалу
  • Тематичні статті
  • Бібліотека книг
  • Онлайн тестування
  • Спілкування в закритих групах

https://dijix.com.ua

Живи у своєму світі, програмуй у нашому.

Published inAsp.Net Core
Підписатися
Сповістити про
guest
0 комментариев
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x