Skip to content

Використання ChatGPT у C#

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Завантаження...

[ Полезный рекламный блок ]

Попробуйте свои силы в игре, где ваши навыки программирования на C# станут решающим фактором. Переходите по ссылке 🔰.


У цій статті ми розглянемо, як використовувати ChatGpt у своїх програмах, з можливістю надсилання та отримання запиту.

З моменту випуску ChatGPT – 30 листопада 2022 року, він привернув увагу не тільки технологічної спільноти, а й усього світу. Це викликало зміни в Google, спрямовані на прискорення досліджень у сфері ШІ, і викликало побоювання, що ChatGPT може кинути виклик домінуванню Google у сфері пошуку.

Наразі Stack Overflow вводить заборону на генерований контент на своїх форумах. Хоча пошук є популярною функцією, ChatGPT також підтримує:

  • аналіз
  • класифікацію
  • генерація коду
  • генерація зображень

    OpenAI надав доступ до своїх API, а також клієнтську бібліотеку мовою Python. У цій статті розглянемо, як використовувати API ChatGPT у застосунку на C#.

    Якщо ви не зареєстровані, це необхідно зробити з використанням вашого номера телефону. В Україні, з середини лютого 2023 року, це стало можливим.

Отримання токена

Перш за все, нам потрібен токен, для надсилання запитів. Його можна згенерувати в особистому кабінеті на сайті openai за адресою:

https://platform.openai.com/account/api-keys

получение токена chatgpt

Новим користувачам надається безкоштовна пробна версія з певною кількістю жетонів, виділених на їхній рахунок. У міру їхнього закінчення або використання для продовження обслуговування знадобиться кредитна картка. У OpenAPI є повний посібник із цін.

Після натискання на кнопку “Create new secret key” з’явиться вікно зі згенерованим токеном, який необхідно скопіювати і зберегти. Потім цей токен відобразиться у списку ключів:

генерация токена chatgpt

Мій згенерований ключ наступний:

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

 

Шановні ентузіасти програмування на C#!

Ми розуміємо, що іноді ви можете зіткнутися з труднощами під час вирішення проблем під час роботи над своїми проектами на C#. Якщо у вас виникли проблеми, пов’язані з мовою програмування C#, ми готові вам допомогти!
https://dijix.com.ua/blog помощь
Ви можете зв’язатися з нами електронною поштою або зателефонувати нам по телефону. Наша команда досвідчених розробників C# буде рада допомогти вам із будь-якими питаннями чи проблемами, які у вас можуть виникнути. Ми прагнемо допомогти вам подолати будь-які перешкоди, з якими ви зіткнетеся на шляху освоєння C#.
Не соромтеся звертатися до нас за будь-якою допомогою або керівництвом. Ми завжди готові підтримати вас у ваших починаннях.

З найкращими побажаннями,
[Леонід/ Dijix Company]

info@dijix.com.ua
+380970601478

 

Створення програми клієнта

Далі визначимо такий консольний додаток:

По-перше, нам потрібно визначити низку класів для надсилання та отримання повідомлень у форматі json.

Для подання відповіді визначено такі класи: Message, ResponseData, Choice і Usage.

Для порівняння з даними, отриманими під час десеріалізації відповіді, ми встановлюємо відповідний атрибут JsonPropertyName для кожної властивості класів. Формат запиту, що надсилається, такий:

Для представлення цих даних визначено тип Request:

У самій програмі спочатку встановлюємо токен, який буде використовуватися для надсилання запитів до ChatGPT, і адресу запиту:

Далі визначаємо список повідомлень (за замовчуванням порожній) і об’єкт HttpClient для надсилання повідомлень:

Для поточного користувача властивість “Role” приймає значення “користувач”, а властивість “Контент” збереже фактичний текст повідомлення, надісланого чат-боту. Потім за допомогою Request виконуємо запит до ChatGPT:

Для виконання запиту створюємо об’єкт Request, властивостям якого передаються назва моделі та список повідомлень. Після цього зі змінної response ми зможемо отримати відповідь чат-бота:

Існує безліч інших параметрів, що дають змогу керувати варіативністю відповіді, процесом вибору відповіді, скороченням повторення маркерів та іншими. Можна вивчити більше варіантів використання, наприклад, класифікацію та аналіз настрою.

Я сподіваюся, що вам сподобалося читати цю статтю, і вона виявилася легкою для розуміння. Будь ласка, дайте мені знати, якщо у вас є якісь коментарі або виправлення.

Так само вам може бути цікава попередня стаття – Магазин на Asp.Net Core MVC EF. Часть 1.


Ви хочете навчитися писати код мовою програмування C#?

Створювати різні інформаційні системи, що складаються з сайтів, мобільних клієнтів, десктопних додатків, телеграм-ботів тощо.

Переходьте до нас на сторінку Dijix і ознайомтеся з умовами навчання, ми спеціалізуємося тільки на індивідуальних заняттях, як для початківців, так і для просунутих програмістів. Ви можете взяти як одне заняття для опрацювання питання, що вас цікавить, так і кілька, для більш щільної роботи. Завдяки особистому кабінету, кожен студент підвищить якість свого навчання, у вашому розпорядженні:

  • Доступ до пройденого матеріалу
  • Тематичні статті
  • Бібліотека книг
  • Онлайн тестування
  • Спілкування в закритих групах

https://dijix.com.ua

Живи у своєму світі, програмуй у нашому.

Published inМова програмування C#
Підписатися
Сповістити про
guest
0 комментариев
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x