Skip to content

Атрибути в C#. Визначення та місця застосування

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Завантаження...

[ Полезный рекламный блок ]

Попробуйте свои силы в игре, где ваши навыки программирования на C# станут решающим фактором. Переходите по ссылке 🔰.


C# атрибути – це метадані, які можна приєднувати до типів, членів класів, методів, властивостей та інших елементів програми.

Атрибути надають додаткову інформацію про програму, яка може бути використана під час компіляції або виконання. Атрибути відіграють важливу роль в аспектах таких як серіалізація, налагодження, впровадження коду та інші. Атрибути визначені як класи, що успадковуються від System.Attribute.

Вступ

Атрибути – це метадані, які можуть бути приєднані до типів, членів класів, методів, властивостей та інших елементів програми. Вони надають додаткову інформацію про програму, яка може використовуватися під час компіляції, виконання або аналізу коду.

Метадані – це інформація про код, яка описує його структуру, характеристики та властивості. Метадані допомагають розуміти й аналізувати код на більш високому рівні абстракції. Ці дані можуть містити інформацію про типи даних, методи, властивості, атрибути, успадкування та багато іншого. Метадані можуть використовуватися як під час компіляції, так і під час виконання, щоб забезпечити більш гнучку поведінку програми.

Приклади вбудованих атрибутів

ObsoleteAttribute: Позначає елемент як застарілий. Це дозволяє розробникам бачити, що певного коду слід уникати на користь нових альтернатив.

SerializableAttribute: Позначає клас як такий, що серіалізується, тобто екземпляри цього класу можуть бути перетворені на потік байтів для збереження і передачі.

ConditionalAttribute: Керує умовною компіляцією методів. Методи, позначені цим атрибутом, будуть включені в збірку тільки за певних умов.

DllImportAttribute: Використовується для вказівки імпорту функції з бібліотеки DLL у код C#. Це дає змогу взаємодіяти з кодом, написаним іншими мовами, як-от C або C++.

CustomAttribute:Це атрибут, який ви можете створити самі, щоб передати додаткові дані або метадані у вашому коді. Прикладом може бути створення атрибута для визначення метаданих, пов’язаних з авторством, версією тощо.

Створення власних атрибутів

Створення власних атрибутів у C# може бути корисним для додавання користувацьких метаданих і логіки у ваш код. Як приклад, давайте створимо атрибут для валідації моделі користувача. Цей атрибут перевірятиме, чи відповідає користувацький об’єкт певним правилам.

Спочатку створимо клас User, для якого будемо виконувати валідацію даних:

Тепер створимо клас атрибута для валідації:

Тепер застосуємо створений атрибут до класу User, який буде перевірятися при виклику методу Validate:

У класі Program створимо метод, який виконуватиме валідацію з використанням нашого атрибута:

У методі Main, використовуємо цей метод:

У цьому прикладі ми створили атрибут ValidateUserAttribute, який застосовується до класу User. Метод ValidateUser перевіряє наявність цього атрибута і викликає метод Validate, який виконує перевірку на відповідність заданим правилам.

Я сподіваюся, що вам сподобалося читати цю статтю, і вона виявилася легкою для розуміння. Будь ласка, дайте мені знати, якщо у вас є якісь коментарі або виправлення.

Так само вам може бути цікава попередня стаття –

 

.

Ви хочете навчитися писати код мовою програмування C#?

Створювати різні інформаційні системи, що складаються з сайтів, мобільних клієнтів, десктопних додатків, телеграм-ботів тощо.

Переходьте до нас на сторінку Dijix і ознайомтеся з умовами навчання, ми спеціалізуємося тільки на індивідуальних заняттях, як для початківців, так і для просунутих програмістів. Ви можете взяти як одне заняття для опрацювання питання, що вас цікавить, так і кілька, для більш щільної роботи. Завдяки особистому кабінету, кожен студент підвищить якість свого навчання, у вашому розпорядженні:

  • Доступ до пройденого матеріалу
  • Тематичні статті
  • Бібліотека книг
  • Онлайн тестування
  • Спілкування в закритих групах

https://dijix.com.ua

Живи у своєму світі, програмуй у нашому.

Published inМова програмування C#
Підписатися
Сповістити про
guest
0 комментариев
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x