Skip to content

Як зробити метод асинхронним [C#]

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (Пока оценок нет)
Завантаження...

[ Полезный рекламный блок ]

Попробуйте свои силы в игре, где ваши навыки программирования на C# станут решающим фактором. Переходите по ссылке 🔰.


Асинхронне програмування в C# дозволяє писати код, який може виконувати тривалі завдання без блокування основного потоку. Це важливо для додатків, які мають бути чуйними й обробляти безліч одночасних користувачів.

Щоб зробити метод асинхронним у C#, ви можете використовувати ключові слова async і await. Ось приклад:

У цьому прикладі ключове слово async використовується для позначення методу як асинхронного. Тип повернення – Task<int>, що вказує на те, що метод поверне об’єкт Task, який зрештою видасть результат int.

Ключове слово await використовується для асинхронного очікування завершення методу Task.Run. Метод Task.Run використовується для виконання важких обчислень в окремому потоці, що запобігає блокуванню потоку користувацького інтерфейсу.

Зробивши метод асинхронним, його можна виконувати в окремому потоці, що може поліпшити чуйність програми.

Ось приклад асинхронного методу, який асинхронно зчитує файл:

У цьому прикладі сигнатура методу містить ключове слово async, а тип, що повертається, – Task<string>. Усередині методу ми створюємо StreamReader і використовуємо метод ReadToEndAsync для асинхронного читання всього файлу. Потім ми використовуємо ключове слово await для асинхронного очікування результату виклику методу і повертаємо результат у вигляді рядка.

Виклик і отримання результату від такого методу матиме такий вигляд:

Припустімо, у вас є метод, який повинен виконати кілька викликів веб-служби і агрегувати результати. Виконання цього методу може зайняти деякий час, і ви хочете бути впевнені, що він не заблокує потік, що викликає.

Шановні ентузіасти програмування на C#!

Ми розуміємо, що іноді ви можете зіткнутися з труднощами під час вирішення проблем під час роботи над своїми проектами на C#. Якщо у вас виникли проблеми, пов’язані з мовою програмування C#, ми готові вам допомогти!
https://dijix.com.ua/blog помощь
Ви можете зв’язатися з нами електронною поштою або зателефонувати нам по телефону. Наша команда досвідчених розробників C# буде рада допомогти вам із будь-якими питаннями чи проблемами, які у вас можуть виникнути. Ми прагнемо допомогти вам подолати будь-які перешкоди, з якими ви зіткнетеся на шляху освоєння C#.
Не соромтеся звертатися до нас за будь-якою допомогою або керівництвом. Ми завжди готові підтримати вас у ваших починаннях.

З найкращими побажаннями,
[Леонід/ Dijix Company]

info@dijix.com.ua
+380970601478

Ось приклад того, як можна зробити подібний метод асинхронним:

 

У цьому прикладі метод GetAggregatedDataAsync позначений як async і повертає Task<List<string>>. Це вказує на те, що метод є асинхронним і після завершення поверне List<string>.

Цикл foreach у GetAggregatedDataAsync використовує ключове слово await для асинхронного виклику методу CallWebServiceAsync. Це гарантує, що метод не заблокується в очікуванні завершення виклику веб-служби.

Метод CallWebServiceAsync також позначений як async і повертає Task<string>. Це вказує на те, що метод є асинхронним і після завершення поверне рядок.

Нарешті, метод ProcessResponse – це синхронний метод, який виконує деяку обробку відповіді веб-сервісу. Оскільки цей метод є синхронним, його не потрібно позначати як асинхронний.

Приклад використання:

Зробивши необхідні методи асинхронними, ви можете гарантувати, що метод GetAggregatedDataAsync виконуватиметься асинхронно і не блокуватиме потік, що викликає. Це може допомогти поліпшити продуктивність і чуйність вашої програми.

Так само вам може бути цікава попередня стаття – Як зробити авторизацію в Asp.Net.


Ви хочете навчитися писати код мовою програмування C#?

Створювати різні інформаційні системи, що складаються з сайтів, мобільних клієнтів, десктопних додатків, телеграм-ботів тощо.

Переходьте до нас на сторінку Dijix і ознайомтеся з умовами навчання, ми спеціалізуємося тільки на індивідуальних заняттях, як для початківців, так і для просунутих програмістів. Ви можете взяти як одне заняття для опрацювання питання, що вас цікавить, так і кілька, для більш щільної роботи. Завдяки особистому кабінету, кожен студент підвищить якість свого навчання, у вашому розпорядженні:

  • Доступ до пройденого матеріалу
  • Тематичні статті
  • Бібліотека книг
  • Онлайн тестування
  • Спілкування в закритих групах

https://dijix.com.ua

Живи у своєму світі, програмуй у нашому.

Published inЯк зробити на C#?
Підписатися
Сповістити про
guest
0 комментариев
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x